Week van de Openbare Scholen

In de Week van Openbare Scholen zetten we graag onze school in de Noorderwaard, OBS De Werkschuit in het zonnetje! De Werkschuit is een kleine, gezellige basisschool.

Bij de Werkschuit zijn we er voor elkaar. Samen vormen we een mini-maatschappij waarin iedereen een steentje bijdraagt. De Werkschuit heeft een mooie ontdek-tuin met bloemen, fruitbomen en een blote voetenpad. We zorgen samen voor de kippen en de vissen. Alle BasisWijk scholen zijn openbaar, wij staan dan ook voor gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting. Dat betekent dat elk kind welkom is. Hoeveel we ook van elkaar verschillen, iedereen heeft recht op een gelijke stem en gelijke kansen. Iedereen is evenveel waard. Op onze scholen kun je jezelf zijn en je eigen stem laten horen. Je leert zelfstandig en kritisch denken. Je neemt verantwoordelijkheid en houdt rekening met de vrijheid van de ander. We staan open voor elkaar en leren van elkaars verschillen. We zijn nieuwsgierig naar het verhaal van de ander. We dragen zorg voor elkaar en voor onze omgeving. Op onze scholen ontmoet je de wereld.

Zo verbreden openbare scholen de horizon van elke leerling. Het zijn bij uitstek een democratische oefenplaatsen, waar kinderen leren over zichzelf en over anderen. Natuurlijk komt het actief pluriforme karakter elke dag op allerlei manieren tot uiting, maar tijdens de jaarlijkse campagneweek in maart zetten wij er graag met u en alle openbare scholen in het hele land de schijnwerpers nog eens extra op. Kom eens kijken bij De Werkschuit een actieve school die volop in beweging is.