OBS De Toermalijn: samen wijs op avontuur

Obs De Toermalijn is een veilige, uitdagende school, waar kinderen met en van elkaar leren. Dit doen zij door te spelen, te experimenteren en de eigen talenten te ontdekken. ‘Samen’, ‘wijs’ en ‘avontuur’ zijn niet voor niets de kernwaarden. Waarden die door leerlingen, ouders en team gezamenlijk zijn uitgekozen. Een school waar iedereen elkaar kent, betrokken is, voor elkaar zorgt. Een school waar enthousiaste leerkrachten toekomstgericht onderwijs bieden met veel aandacht voor Taal, Techniek en Talent.

Samen

‘Samen’ is een sleutelwoord op De Toermalijn. Iedereen is welkom, iedereen hoort erbij. Een school van en voor het dorp Cothen. Kinderen kunnen leren in een veilige, overzichtelijke omgeving, waar kinderen zichzelf mogen zijn, waar vriendschappen ontstaan, en waar kinderen (leren) samenwerken.

Wijs

Onder het motto ‘Ieder kind een toptalent!’ worden kinderen uitgedaagd persoonlijke talenten te ontdekken en binnen de eigen mogelijkheden alles te leren. Stapje voor stapje meer eigenaarschap over het eigen leren krijgen, zonder daarbij de heldere, overzichtelijke structuur uit het oog te verliezen. Voor kinderen die meer uitdaging willen, is er een Plusklas

Avontuur

Met plezier leren. Het ontdekken van de wereld als een avontuur zien. De school wil kinderen vanuit hun nieuwsgierigheid en enthousiasme bij hun eigen ontwikkeling betrekken. Dat betekent ook in vertrouwen uit inspirerende projecten laten kiezen en zelfstandig laten werken.

Toekomst

Toekomst loopt als een rode draad door het onderwijs van de school. Er is veel aandacht voor Taal, Techniek en Talent én voor het ontwikkelen van brede competenties zoals presenteren, zelfstandig werken, samenwerken, ICT-geletterdheid, reflecteren, ondernemen, plannen en organiseren.